Veel hondenbezitters zullen het erover eens zijn dat je veel opties hebt als het gaat om het kiezen van de juiste voeding voor je geliefde huisdier. De schappen van de supermarkt staan vol met verschillende blikken, dozen en zakken droog en nat voedsel, wat verwarrend kan zijn en moeilijk te bepalen welke qua voedingswaarde het beste is. Een bezoek aan uw plaatselijke dierenkliniek bij een gespecialiseerde dierenvoedingswinkel kan verwarrend zijn, net als premium voedingsmiddelen die worden verkocht als gezonde opties met forse prijskaartjes. Hoe komen we dan tot een definitief oordeel?

Kies een gevestigde fabrikant

Kies bij het winkelen voor hondenvoer kopen voor een merk van een gevestigde fabrikant van diervoeding. Er zijn tal van leveranciers en de kwaliteit en prijs van hun voedsel lopen sterk uiteen. Kies uw hondenvoer uit de toonaangevende namen op het gebied van dierenverzorging. Dierenverzorgers besteden meer tijd aan het beter begrijpen en begrijpen van de voedingsbehoeften van verschillende honden. Veel van de grote namen in de dierenverzorging investeren zwaar in wetenschappelijk onderzoek, vaak jaren voordat een product op de markt komt.

Ga naar een winkel die gespecialiseerd is in hondenvoer

Hondenvoer kopen als onderdeel van uw wekelijkse supermarktwinkel is eenvoudig. Maar als u elke week hetzelfde oude voer koopt of het goedkoopste product kiest, doet u uw hond misschien niet het beste. Goedkoop voedsel is niet voor niets goedkoop, en sommige kunnen essentiële voedingsstoffen en vitamines missen die essentieel zijn voor de ontwikkeling van uw hond en de gezondheid op de lange termijn. Bezoek een speciaalzaak voor dierenvoeding. Deze experts hebben medewerkers die u kunnen adviseren bij het kiezen van de juiste voeding voor uw hond. Detailhandelaren in gespecialiseerde dierenvoeding zullen ook meer merken van topkwaliteit in voorraad hebben van fabrikanten die zich toeleggen op het produceren van hoogwaardige dierenvoeding.

Bedenk hoe u kiest welk voer u voor uw huidige hond wilt kopen. Velen van ons nemen simpelweg beslissingen op basis van smaak. Wanneer u een speciaalzaak bezoekt, zult u merken dat de verscheidenheid aan hondenvoer die wordt aangeboden veel groter is dan die van de supermarkt. Dat komt omdat toonaangevende dierenverzorgingsbedrijven niet zomaar ‘hondenvoer’ maken. Ze maken producten zoals puppyvoer, hondenvoer voor senioren, windhondenvoer, lichtgewicht hondenvoer, actief hondenvoer en zelfs gevoelig hondenvoer (voor honden met een gevoelig spijsverteringsstelsel). Detailhandelaren in diervoeding bieden doorgaans dit volledige spectrum aan voedingsmiddelen aan in verschillende smaken en in kleine of grote verpakkingen, waardoor u nog meer keuze en waar voor uw geld krijgt.

Je hond elke keer een gezonde, voedzame maaltijd geven is heel eenvoudig en zal leiden tot gelukkigere huisdieren met sterke botten, heldere ogen en volle, glanzende vachten. Als u meer advies nodig heeft, ga dan naar uw plaatselijke dierenwinkel of raadpleeg uw dierenarts.