Alle soorten voedingssupplementen zijn tegenwoordig big business. Supplementen omvatten vitamines en mineralen, evenals kruiden, planten en andere stoffen.

Voedingssupplementen worden veel gebruikt om het lichaam te voorzien van essentiële voedingsstoffen die mogelijk ontbreken in de normale voeding.

Sommige supplementen zijn ontworpen om gezondheidsvoordelen of sportprestaties te bevorderen. Bij het selecteren van supplementen moet voorzichtigheid worden betracht om ervoor te zorgen dat hun ingrediënten en/of acties geen ongewenste effecten hebben, vooral wanneer ze worden gecombineerd met andere medicijnen of als vervanging van voedsel. Als u bijvoorbeeld naar het ziekenhuis gaat, vraag dan wat er in uw dieet zit, en als u een kruid neemt, zijn er enkele kruiden die u niet het medicijn kunnen geven dat u nodig heeft vanwege op elkaar inwerkende bijwerkingen.

Naarmate de belangstelling voor gezondheid in de westerse samenleving toeneemt, neemt ook de belangstelling voor verschillende soorten voedingssupplementen toe. Het internet is een zeer effectief medium geworden voor fabrikanten en leveranciers van supplementen om een steeds groter wordende consumentenmarkt te bereiken.

Deze grote vraag en een goed niveau van markttoegang betekenen dat er een neiging bestaat om veel producten tegen lage kosten op de markt aan te bieden, gebruikmakend van grootschalige bedrijfsstrategieën om fabrikanten en leveranciers aan te vullen om te concurreren. Om deze reden kunt u op internet veel aanbieders van kortingssupplementen vinden.

De markt is echter niet echt mondiaal, aangezien post- en verzendkosten, met name internationale verzending, in sommige gevallen een hoog percentage van de oorspronkelijke aankoopprijs kunnen uitmaken.

De concurrentie is hevig en verkopers richten zich op specifieke segmenten van de supplementenmarkt. DiscountGlyconutrients.com richt zich bijvoorbeeld op de goedkope markt voor wetenschappelijke supplementen voor mensen die hun algemene gezondheid willen verbeteren.

Een bijzonder concurrerend marktsegment is het marktsegment waar sport- en voedingssupplementen tegen gereduceerde prijzen aan de consument worden aangeboden. In deze sector is het gebruikelijk om “pakketdeals” te vinden die supplementbundels met korting aanbieden. Een ander gemeenschappelijk kenmerk van online winkels met korting op sportsupplementen is dat ze aanbiedingen van het type “Diflucan kopen, krijg er één gratis” hebben, evenals gratis verzendkosten en verwerkingsaanbiedingen voor bestellingen boven een bepaald bedrag (indien besteld in hetzelfde land van zaken, zullen ze ‘ opnieuw ‘baksteen’). locatie, d.w.z. fysieke kantoorlocatie).

Supplementen voor gewichtsverlies zijn een ander marktsegment dat prijsconcessies biedt aan eindgebruikers als gevolg van hevige concurrentie tussen leveranciers. Het is echter gebruikelijker om een bedrijf te vinden dat dieetpillen verkoopt in reguliere online winkels voor gezondheidssupplementen in plaats van in speciaalzaken.

In een wereld van korting op de verkoop van supplementen op internet, doen consumenten er goed aan om met zoveel keuze te winkelen. Er is wereldwijd geen tekort aan leveranciers, dus het is het beste om er eerst een in uw eigen land te vinden om te besparen op verzend- en administratiekosten.

U moet echter worden gewaarschuwd dat sommige onethische bedrijven mensen die op zoek zijn naar kortingssupplementen proberen aan te spreken door nepsupplementen of supplementen van lage kwaliteit te verkopen. Sommige bedrijven hebben hun ingrediënten verdund zodat als je naar het ingrediëntenlabel kijkt, ze dezelfde ingrediënten bevatten als supplementen van hogere kwaliteit, maar in zulke kleine hoeveelheden dat je geen gezondheidsverschillen zult zien. Als u het juiste voedingssupplement gebruikt, zou u binnen ongeveer 6 maanden echt verschil moeten zien en voelen.