Tenzij u een ongelooflijk goed verbonden solopreneur bent die een moord pleegt en misschien zelfs zaken afwijst, zullen sociale media een rol spelen in uw merk- en marketingstrategieën. Elk platform heeft zijn cohort van toegewijde gebruikers en zal geschikt zijn voor sommige bedrijven, maar misschien minder voor andere.

De platforms zijn gratis, afgezien van de tijd die het kost om je content up-to-date te houden. Het maakt niet uit hoe responsief uw onderneming is op koop tiktok likes socialemediamarketing, de meeste solopreneurs en bedrijfseigenaren zullen niet op tijd aanwezig kunnen zijn op alle platforms, tenzij het beheer van sociale media wordt uitbesteed. Als de ROI een positieve invloed heeft op de verkoopopbrengsten, dan is de investering de moeite waard. Laten we eens kijken naar Facebook, Instagram en LinkedIn.

Facebook

Het populairste socialemediaplatform heeft wereldwijd 2,19 miljard gebruikers (Statista, 1e kwartaal 2018). Er zijn iets meer vrouwelijke gebruikers dan mannelijke en het grootste deel van de demografische leeftijd is 18-44 jaar. Uit gegevens van Forbes Magazine blijkt dat 47% van de Amerikanen aangeeft dat Facebook hun belangrijkste beïnvloeder is als het gaat om het doen van aankopen.

Facebook levert vaak uitstekende ROI voor B2C-ondernemingen (iets minder voor B2B). Evenementen en promoties in de winkel, spreekbeurten, uw workshops en andere evenementen kunnen worden aangekondigd aan Facebook-vrienden. Inhoud in tekst, foto’s of video kan worden geüpload. U kunt groepen maken en communities bouwen, of een klantonderzoek plaatsen. Deel achter de schermen informatie over uw bedrijf en wat ervoor nodig is om te doen wat u doet. Tijdens het proces zult u klanten aanspreken, uw merk versterken en relaties opbouwen.

Klinkt dat als te veel werk en te veel delen? Maak dan een fanpagina aan en beperk je aanwezigheid tot basisinformatie en een goede call-to-action. Houd er rekening mee dat uw presentatie van tekst, foto’s en andere inhoud ontspannen en uitnodigend moet zijn om een persoonlijk gevoel te creëren (maar vergeet niet dat zakelijk de context is).

Instagram

Je zult 1 miljard gebruikers vinden (Statista, juni 2018) van over de hele wereld en 80% bevindt zich buiten de VS. Dagelijks worden 95 miljoen berichten gedeeld, waarvan vele toegankelijk zijn op een mobiel apparaat. Ongeveer 59% van de Amerikaanse gebruikers is 18-29 jaar. Vanaf het eerste kwartaal van 2018 zijn er dagelijks 300 miljoen Instagram Stories-gebruikers en heeft 30% van de gebruikers een product gekocht.

Visuele verhalen vertellen, fotomontages achter de schermen, sociale verkoop, merkbekendheid, contact met klanten en het creëren van relaties zijn goede toepassingen van Instagram. Als u zich bezighoudt met public relations of het plannen van speciale evenementen/conferenties, dan zult u de moeite waard vinden om B2B te gebruiken, anders is het B2C voor zover ik weet.

Het delen van foto’s, korte videotrailers en beknopte tekstberichten met een hashtag # om uw inhoud beter te verspreiden, zijn ideale inhoud. Voeg een link toe aan je profiel bio. Beslis of je een openbaar account of een account voor alleen leden wilt. Links kunnen niet worden gedeeld.

LinkedIn

LinkedIn wordt beschouwd als het gouden standaard B2B-platform voor sociale media en heeft wereldwijd 500 miljoen leden (Statista, januari 2018). Zakelijke ondernemingen, groot en klein, solopreneurs, leiders van bedrijven en non-profitorganisaties, artsen en tandartsen, elke werknemer met professionele ambities en de meeste studenten houden een profielpagina bij. Recruiters gebruiken LinkedIn om potentiële kandidaten voor vacatures te identificeren. LinkedIn ProFinder helpt Solpreneurs bij het vinden van projectwerk.

LinkedIn is een uitstekend platform waarop u via uw connecties een gemeenschap van professionele collega’s kunt opbouwen en uw professionele verhaal, successen, hoogtepunten en andere updates die uw persoonlijke merk ondersteunen, met hen kunt delen. Mijn B2B-blogposts op mijn LinkedIn-pagina en mijn connecties krijgen bericht van de komst ervan. Je connecties zullen ook hun verhalen delen en er is een geweldige kans om in contact te zijn en relaties te koesteren.

Professionele portfolio’s, video’s, whitepapers, nieuwsbrieven, blogs, infographics, SlideShare-presentaties en podcasts kunnen op uw profielpagina worden weergegeven om diepte aan uw merkverhaal toe te voegen. Links naar artikelen of onderzoeken die uw connecties kunnen interesseren, kunnen worden geplaatst. Aanbevelingen en onderschrijvingen laten anderen uw professionele bonafides verifiëren en u kunt de gunst terugbetalen.

In het gedeelte Groepen kom je in contact met collega’s binnen je branche of met alumni van je school. Onderwerpen die van belang zijn, worden onderzocht door middel van geposte vragen en groepsleden kunnen reageren en in het proces elkaar leren kennen en mogelijk relaties smeden die leiden tot zakendoen.